Wintin väki

Wintti sijaitsee Hausjärven Kurussa, Ojalan tilalla. Tila on ollut saman suvun hallussa vuodesta 1729, ja tällä hetkellä tilaa emännöi 9. sukupolvessa Krista aviomiehensä Markon kanssa. Mukana touhussa ovat tarvittaessa Kristan ja Markon lapset, silloin kun töiltään ja opiskeluiltaan ehtivät. Apuna häärii myös pätevä valo- ja savumies.

Krista huolehtii Wintillä kahvinkeitosta ja koristelusta. Remontin sattuessa kohdalle hän on yllättävän monen alan asiantuntija. Päässä pyörii yötä päivää ideamylly, josta joskus jalostuu jotakin toteuttamiskelpoista.

Marko toimii toisinaan järjen äänenä ja hillitsee rouvan hulluimpia ideoita. Wintin rakennus- ja remonttiprojektit ovat Markon heiniä, ja peltiseppänä hän luonnollisesti vastaa kokkaamisesta, kun kyse on jostakin kahvia vaativammasta.

Krista ja Marko ovat molemmat muualla päivätöissä, ja siksi toimimme pääasiassa viikonloppuisin. Kannattaa toki kysyä myös muista mahdollisista ajankohdista.

Luonto on meille metsäläisille tärkeä. Toimimme omassa arjessamme ja myös Wintillä niin, että se säilyisi myös seuraaville sukupolville virkistyksen ja hyvinvoinnin lähteenä.

Valmistamme itse pihalta ja metsästä löytyvistä aineksista mehut, hillot, kuusenkerkkäsiirapit, maustesekoitukset ja teeainekset. Niitä voi toisinaan maistella myös Wintin tapahtumissa.

Useamman sukupolven valmistamat ja huolella säilyttämät esineet ja tekstiilit ovat meillä käytössä sekä kotona että Wintillä. Hyödynnämme kisoissa ja muussa toiminnassa jo olemassa olevia esineitä mieluummin kuin ostamme uusia. Jos jotakin tarvitsee ostaa, pyrimme suosimaan kierrätystä.